Audax Renewables verhoogt winst

Audax Renewables (ADX. MC), het energieconcern dat zich bezighoudt met opwekking en levering van hernieuwbare elektriciteit en gas, verhoogde haar winst in het boekjaar 2020 tot een recordbedrag van €26,4 miljoen, 4% hoger dan het jaar ervoor, ondanks de huidige pandemie.

De voordelen van verticale integratie, samen met een verschuiving van de strategie in 2020, hebben het bedrijf in staat gesteld om het boekjaar 2019 af te sluiten met een omzet van 969 miljoen euro, waardoor de EBITDA op 66,4 miljoen euro komt.

Plannen Audax

Met betrekking tot de recente aankondiging van de Onderneming, over de opname in haar portefeuille van 1.942 MWp in generatieprojecten die zich in verschillende stadia van verwerking bevinden, heeft de Groep er alle vertrouwen in dat zij een verandering in dimensie vertegenwoordigen die zeer relevant is in haar toekomstige inkomensstructuur, evenals in termen van haar inzet voor duurzaamheid en milieu, waardoor de totale portefeuille van de Groep op 2.498 MW komt. De Groep is in staat geweest, ondanks de moeilijke situatie, om te beginnen met de bouw van een piek van 60 MW in de provincies Guadalajara, Toledo en Huelva in Spanje gedurende de pandemie.

Toename klanten, ondanks ingewikkeld jaar

Wat de leveringsactiviteit  betreft, is het aantal afnemers met 52% gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 515 duizend, waardoor de Audax-groep haar positie als toonaangevende onafhankelijke leverancier van elektriciteit in het MKB-segment in Spanje kan behouden. Deze toename van het aantal klanten heeft de Groep in staat gesteld de geleverde energie met 6% te verhogen ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 10,5 TWh. Dit alles ondanks een uiterst ingewikkeld jaar als gevolg van de gevolgen van COVID-19, die een daling van de inkomsten veroorzaakten als gevolg van de afname van grondstoffen en een lager consumentenverbruik. Toch kon het bedrijf nog steeds de Hongaarse markt betreden met de overname van E.ON EnergiakereskedelmiKft, een  elektriciteitsleverancier.

In de moeilijke en complexe situatie die wordt gegenereerd door de COVID-19-pandemie, heeft Audax de mijlpaal bereikt van het uitgeven van € 325 miljoen aan groene obligaties en converteerbare obligaties

Handhaving schuldenlast

Naast het bovenstaande en de toename van de schuldproblematiek handhaaft de onderneming haar schuldenlast, aangezien de NFD/EBITDA-ratio lager is dan 3x, zelfs rekening houdend met de emissies van groene obligaties en converteerbare obligaties die de Groep in de tweede helft van het boekjaar 2020 heeft aangekondigd.

Als gevolg van deze financiële kracht is Audax in het lopende boekjaar 2021 opnieuw van plan om een dividend uit te keren van  €10 miljoen ten laste van de resultaten van 2020, wanneer de omstandigheden dit toelaten, rekening houdend met het feit dat vorig jaar de dividenduitkering moest worden geannuleerd als gevolg van de situatie veroorzaakt door COVID-19.

Deze resultaten, rekening houdend met de zeer ongebruikelijke omstandigheden waarmee de samenleving in het algemeen te maken heeft gehad en waarmee we nog steeds worden geconfronteerd, vertegenwoordigen een verbetering van alle variabelen en plaatsen het energiebedrijf in een optimale positie om door te gaan met haar strategische plan.

Menu