Audax Renovables sluit eerste kwartaal 2021 af met een winststijging van 6%

De geïntegreerde energiegroep met 100% hernieuwbare energie realiseerde een omzet van 340 miljoen euro en een EBITDA van 12,8 miljoen euro.

Audax Renovables heeft haar winst in het eerste kwartaal van het boekjaar 2021 verhoogd tot 1,5 miljoen euro, 6% hoger dan in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar, ondanks de wereldwijde pandemie.

De voordelen van verticale integratie, samen met de strategische verschuiving door het bedrijf in 2020 en de oprichting van een Hongaarse dochteronderneming, hebben het mogelijk gemaakt om de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar te verhogen tot 340 miljoen euro, 45% hoger dan in de dezelfde periode vorig jaar, met een EBITDA van 12,8 miljoen euro.

Met betrekking tot de recente aankondiging omtrent de opname van opwekkingsprojecten in haar portefeuille van 1.942 MWp heeft de Groep er alle vertrouwen in dat ze een verandering vertegenwoordigen die zeer relevant is voor haar toekomstige inkomstenstructuur. Evenals de inzet voor duurzaamheid en het milieu, waardoor de totale portefeuille van de Audax Groep op 2,5 GW komt. Daarbij is het nog belangrijk te vermelden dat ondanks de moeilijke situatie gedurende de pandemie, de Audax Group kon beginnen met de bouw van 60 MWp in de provincies Guadalajara, Toledo en Huelva in Spanje.

Wat de levering van energie betreft is het aantal klanten vergeleken met het voorgaande jaar met 48% gestegen tot 540 duizend actieve leveringspunten. Dit stelt de Audax Group in staat haar positie als de leidende onafhankelijke elektriciteitsmarketer in het MKB-segment in Spanje te behouden. Door deze toename van het aantal klanten kon de Audax Groep de geleverde energie met 63% verhogen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, tot 4,4 TWh. Ondanks een uiterst gecompliceerd jaar als gevolg van de impact van COVID-19, realiseerde de Groep een omzetstijging van 45% in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Dit kwam voornamelijk dankzij een stijging van de gemiddelde kwartaalmarktprijzen en een hoger volume van geleverde energie.

Ondanks de huidige pandemie is er geen impact op de investerings- en financieringsstrategieën van de Groep. Audax Renovables heeft een solide en comfortabele financiële positie die haar in staat zal stellen de komende maanden haar roadmap, met betrekking tot de ontwikkeling van haar portfolio van fotovoltaïsche projecten, voort te zetten.

Deze resultaten, rekening houdend met de zeer ongebruikelijke omstandigheden waarmee de wereld te maken heeft, zijn positief en plaatsen het energiebedrijf in een optimale positie om haar strategisch plan voort te zetten.

Menu