Audax Renovables voert aantal nieuwe fotovoltaïsche projecten op

De Audax Group blijft zijn portfolio van fotovoltaïsche projecten versterken door nieuwe projecten toe te voegen voor een totaal vermogen van 33 MW.

Audax Renovables (ADX.MC), die de activiteiten van de opwekking en levering van 100% hernieuwbare elektriciteit en gas integreert, zet haar strategie van haar projecten voor de opwekking van hernieuwbare energie voort.

Het bedrijf heeft een koopovereenkomst gesloten met het bedrijf Idena Solar voor de opname van projecten tot een totaal van 69 MWp.

In de stad Cabanillas del Campo (Guadalajara) in Spanje heeft het bedrijf de Cuatro Caminos 1, 2, 3 en 4 projecten verworven, waarbij de eerste twee 6.875 MWp aan vermogen toevoegen, terwijl de tweede twee elk 4,125 MWp zullen toevoegen, wat een totaal maakt van 22 MWp. Dit complex zal de volledige installatie van ongeveer 55.000 zonnepanelen hebben, die ongeveer 43 GWh per jaar aan energie zullen produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van meer dan 12.300 huishoudens.

Evenals in de stad Jadraque, ook in de provincie Guadalajara, is er het Matillas-project van 5,5 MWp. Ook zal in de gemeente Taracena (Guadalajara) het El Cañal-project 5,5 MWp fotovoltaïsche energie toevoegen aan de portefeuille van de Audax Group. Beide projecten krijgen de gezamenlijke installatie van ongeveer 27.500 zonnepanelen, die ongeveer 17 GWh aan energie per jaar zullen produceren, wat overeenkomt met het jaarverbruik van ongeveer 4.800 huishoudens.

Vermeldenswaardig is dat de projecten Cuatro Caminos 1, 2, 3 en 4, Matillas en El Cañal zich in een vergevorderd stadium van verwerking bevinden en op het punt staan ​​de status “klaar om te bouwen” te bereiken.

Idena Solar

Daarnaast is ook met het bedrijf Idena Solar een koopovereenkomst gesloten waardoor de Audax Group een belang van 51% zal krijgen in het kapitaal van verschillende autobedrijven die projecten bezitten tot een maximum van 36 MWp nominaal vermogen.

Alle uitgewerkte projecten, samen met de projecten die de afgelopen maanden al door de Audax Group werden aangekondigd, brengen de portefeuille van fotovoltaïsche projecten op 400 MW. Dit is in overeenstemming met de strategie van de Groep.

Audax Renovables zet zich al jaren in voor de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen om een duurzame energietransitie te realiseren, in overeenstemming met de trend die de Europese Unie bevordert, en om kwaliteit te blijven genereren, zowel voor werkgelegenheid als voor groei. Nog maar een paar weken geleden begon men met de bouw van vele andere fotovoltaïsche projecten in de provincies Guadalajara, Toledo en Huelva.

Deze projecten passen binnen de strategie van de Audax Renovables Group om haar portefeuille met 100% hernieuwbare opwekking uit te breiden, en daarom is het gericht op het sluiten van andere koopovereenkomsten met als doel haar klanten te voorzien van hernieuwbare energie die in hun eigen faciliteiten wordt geproduceerd.

Menu