Banketbakkerij Mekking is sinds 1901 een begrip in Bennekom en omstreken. Joost & Marjet Mekking zijn de vierde generatie van banketbakkers en voortdurend bezig om te kijken hoe het werk efficiënter gedaan kan worden zodat de productie kan worden verhoogd. Uiteraard zonder dat de kwaliteit van de producten van deze Hofleverancier daaronder lijdt.

Het mooie van ons beroep is dat wij met eenvoudige grondstoffen zoals water, boter, bloem, eieren en zout de lekkerste dingen maken en daar oneindig mee kunnen variëren. Wat dat betreft is er niet veel veranderd sinds Aad Mekking in 1901 zijn broodbakkerij opende in het centrum van Bennekom. Pas jaren later kwam de banketbakkerij erbij.

Ikzelf ben erin gerold via mijn ouders, die in 1976 de beslissing hebben genomen om zich 100% op het banket te focussen. Dat was en is naar mijn mening een wijs besluit geweest omdat in die jaren o.a. ook de supermarkten brood gingen leveren. Met banket kon je je veel beter onderscheiden, zeker omdat mijn ouders altijd voor kwaliteit hebben gekozen en mede daarom hebben we nu een hoge naamsbekendheid in de wijde omtrek. Dat je daarnaast als banketbakker niet midden in de nacht hoeft te beginnen heeft ook zo zijn voordelen. Het predicaat Hofleverancier geeft verder net even dat extraatje om je nog beter te onderscheiden van je concurrenten. Vooral toen we net Hofleverancier waren schonken we er extra aandacht aan maar intussen is iedereen eraan gewend. Wel zeggen veel van onze klanten nog dat ze even langs de Hofleverancier gaan in plaats van naar Mekking en dat is natuurlijk leuk om te horen!

Menu