Compensatie voor MKB’ers voor hoge energieprijzen

Als energiepartner helpen wij onze klanten met het bepalen van de juiste inkoopstrategie. De energieprijs wordt door diverse factoren beïnvloed, dat is altijd al zo geweest. Echter is dit jaar de markt behoorlijk overspannen. Dit maakt het voor iedereen lastig om in te schatten wat de energieprijs op termijn gaat doen. Over het hoe en waarom is veel geschreven maar welke mogelijkheden zijn er op dit moment voor ondernemers? Het antwoord: compensatie voor mkb’ers voor hoge energieprijzen.

Goed nieuws voor MKB’ers in Nederland

Afgelopen week kwam er in ieder geval goed nieuws voor het Midden en Klein Bedrijf in Nederland. De overheid trekt namelijk 500 miljoen uit om bedrijven tegemoet te komen voor de hoge energieprijzen. De hoge gas- en elektriciteitsprijzen zijn haast niet meer te dragen. Deze lastenverlichting wordt gerealiseerd door verlagingen van energiebelastingen. Zo worden na huishoudens in Nederland nu ook MKB’ers gecompenseerd. De verlagingen van de energiebelastingen zullen per 1 januari 2022 worden ingevoerd. Dit geeft MKB Nederland een flinke impuls. Na de gevolgen van de corona pandemie waardoor omzet wegviel en kosten zijn verhoogd, is deze impuls meer dan welkom.

Profiteer van beschikbare subsidies om te verduurzamen

Naast lastenverlichting zijn er ook nog andere mogelijkheden op het gebied van energie. Tijdens Prinsjesdag werden diverse subsidies voor zakelijk Nederland gepresenteerd. Veelal gericht op verduurzaming. Subsidies zijn nodig om bedrijven mee te krijgen in de energietransitie. Er is gebleken dat verduurzamen vaak wordt geremd door de hoge benodigde investeringen. Wanneer die wegvallen of worden verlaagd is het op de lange termijn toch aantrekkelijk deze door te voeren. Zeker met de huidige energieprijzen is het bijvoorbeeld interessant om eigen opwek te hebben, waardoor er geen afhankelijkheid is van de geldende prijzen.

Besparen op verbruik ook efficiënt tegen hoge energiekosten

Daarnaast is het tegengaan van onnodig energieverbruik een goede manier om kosten te verlagen. Dit verbruik maken wij als energiepartner voor u inzichtelijk en laten wij u inzien welke maatregelen genomen kunnen worden om uw energie efficiënt te gebruiken, bijvoorbeeld door betere isolatie of het aanpassen van instellingen van uw pand. Wanneer wij met ons Energiemanagement systeem kijken naar daadwerkelijke bedrijfstijden valt er bij panden veel winst te behalen.

Meer weten? Neem contact op met uw energiespecialist of via onze website.

Menu