Sommige besparingen liggen meer voor de hand dan u denkt.

Optimaliseren van uw energieverbruik

Uw onderneming gebruikt energie op diverse manieren. Dat betekent dus ook dat u op meerdere manieren energie kunt besparen. Als dé energiepartner van zakelijk Nederland helpen wij u met onze kennis zodat u hier geen omkijken meer naar heeft. Zo kunt u besparen door slim met uw energie om te gaan op feestdagen, op basis van uw bedrijfstijden en u kunt uw pieksignalering zo optimaal mogelijk aanpassen aan uw verbruik. Met Energiemanagement kunt u dit realiseren.

Besparen door een slim energiemanagementsysteem

De mogelijkheden waarop u kunt beginnen met besparen van energiekosten zijn enorm uiteenlopend. Wij hebben enkele voor u op een rijtje gezet.

Feestdagenmanagement

Op bepaalde dagen zijn de meeste bedrijven doorgaans gesloten. Denk hierbij aan de bouwvak, schoolvakanties en de verplichte vrije feestdagen. Op die dagen zou het elektriciteitsverbruik aantoonbaar lager moeten zijn dan op een normale werkdag. Wij maken het verbruik op die dagen inzichtelijk zodat u weet of u maatregelen kunt nemen om tijdens die dagen onnodig energieverbruik tegen te gaan.

Bedrijfstijdenmanagement

Dit geeft u inzicht in uw verbruik tijdens uw openings- en sluitingstijden. Wanneer daar afwijkingen in worden geconstateerd bekijken wij of bepaalde instellingen kunnen worden aangepast zodat er energie kan worden bespaard.

Pieksignalering

Als grootverbruiker heeft u met uw netbeheerder een gecontracteerd transportvermogen afgesproken. Dit is het vermogen dat de netbeheerder voor de betreffende aansluiting op het net voor u heeft gereserveerd. Het kan zijn dat dit te hoog is afgesteld en u daardoor te veel betaalt. Voor elektriciteit is het interessant om dit te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van energiezuinige verlichting. Als u zulke investeringen heeft gedaan of gaat doen kan het goed zijn dat u uw gereserveerde vermogen te hoog staat afgesteld. Het verlagen van uw gecontracteerd vermogen levert u in dat geval een aanzienlijke besparing op.

Er zijn tal van andere mogelijkheden om te besparen. Wij helpen u hier graag mee.

Voor al uw vragen over energiemanagement

Bent u op zoek naar meer informatie over het energiemanagementsysteem? Of heeft u behoefte aan meer informatie over wat MAIN Energie precies voor u kan betekenen op het gebied van het besparen van energie? Onze medewerkers staan u graag te woord en helpen u verder met een passend antwoord. U kan onze klantenservice telefonisch bereiken door te bellen naar 088-0809100. Daarnaast is het ook mogelijk om het contactformulier in te vullen. Wij zorgen ervoor dat er spoedig contact met u wordt opgenomen.

Meest gestelde vragen

Menu