Nota's efficiënt en duurzaam verwerken met software.

Verduurzaming van uw administratie

MAIN Energie levert nota’s op papier, als PDF in een e-mailbijlage en als digitaal bestand. Voor de digitale variant is in opdracht van de overheid in 2015 de speciale UBL eFactuur (Elektronische Factuur) voor de energiemarkt ontwikkeld. Onder leiding van TNO is samen met de energiebranche deze standaard eind 2015 gepubliceerd. MAIN Energie biedt deze digitale nota aan voor elke klant die daar belangstelling voor heeft. De eFactuur biedt grote voordelen, omdat een aantal traditioneel handmatige verwerkingsstappen overgeslagen kunnen worden. Zoals het printen van de factuur, versturen, sorteren en registreren. Bekende boekhoudkundige software zoals Exact biedt reeds de mogelijkheid om eFacturen te verwerken.

Steeds meer zakelijke MAIN klanten vragen naar een eFactuur in plaats van een papieren of digitale (pdf) factuur. Een eFactuur kan, na automatische goedkeuring, direct ingelezen worden in de administratie van de ontvanger. Handmatig invoeren behoort daarmee tot het verleden, dat bespaart tijd en eventuele fouten. Elektronisch factureren draagt ook nog eens bij aan het verduurzamen van uw administratie. Een flinke efficiëntieverbetering dus én goed voor het milieu.

Waarom overstappen op eFactuur?

Indien u facturen ontvangt van MAIN Energie, maar ook van netbeheerders of meetbedrijven, hoeft u met deze standaard slechts één factuurformaat te hanteren. Dit levert u voordeel op omdat er uniformiteit wordt gecreëerd in uw administratie en de overstap naar MAIN Energie nog gemakkelijker is.

Voordelen van één standaard

E-Facturen bieden een aantal voordelen voor zowel de verzender als voor u als ontvanger. Naarmate het aantal uit te wisselen facturen toeneemt, neemt ook het voordeel van het gebruik van deze standaard toe. Er zijn veel bedrijven die nu de papieren nota’s of de pdf-nota’s door een IT-dienstverlener laten bewerken om er bestanden van te maken die ingelezen kunnen worden. Als uw financiële systeem de UBL-standaard kan verwerken is deze bewerkingsslag dus niet meer nodig. Door gebruik te maken van de eFactuur kunt u dus veel besparen.

Neem voor meer informatie contact op met ons of uw persoonlijke energiespecialist.

Informatie aanvragen

Menu