Met de informatieplicht energiebesparing versnellen

De informatieplicht voor uw bedrijf

Sinds juli 2019 is de informatieplicht, oftewel meldplicht, van kracht geworden. De informatieplicht houdt in dat bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit óf 25.000 m3 gas per jaar verbruiken (let op: dit is inclusief de eventueel zelf opgewekte elektriciteit en/of gebruik van andere gassen dan aardgas), energiebesparende maatregelen moeten nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Deze bedrijven moeten vóór 1 juli 2019 melden welke maatregelen ze wel én niet hebben genomen, en waarom. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van de overheid. Moet uw bedrijf aan de informatieplicht voldoen? Wij helpen u graag hiermee! Wij kunnen u tegen een vergoeding volledig ontzorgen.

Met de informatieplicht willen de overheid en het bedrijfsleven de energiebesparing versnellen. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls. Naast het duurzame aspect, levert energiebesparing een lagere energierekening op. Het is dus op meerdere vlakken interessant voor u als ondernemer. Echter zijn er een aantal uitzonderingen die niet hoeven te voldoen aan deze meldplicht.

Kom in contact met ons!

Moet uw bedrijf aan de informatieplicht voldoen? Wij als energiepartner helpen u graag met onze kennis en expertise op dit vlak. Samen met uw energiespecialist bekijkt u welke maatregelen u kunt nemen om te voldoen aan de informatieplicht en kunt u besparen op uw energie. Neem hier contact op met ons.

Menu