Menu Contact

Verduurzaming van uw administratie

MAIN Energie levert nota’s op papier, als PDF in een e-mailbijlage en als digitaal bestand. In 2015 is de speciale UBL eFactuur (Elektronische Factuur) voor de energiemarkt ontwikkeld in opdracht van de overheid. Onder leiding van TNO is samen met de energiebranche eind 2015 deze standaard gepubliceerd. MAIN Energie biedt deze digitale nota aan voor elke klant die daar interesse voor heeft. De eFactuur biedt grote voordelen omdat een aantal traditioneel handmatige verwerkingsstappen overgeslagen kunnen worden. Bekende boekhoudkundige software zoals Exact biedt reeds de mogelijkheid om eFacturen te verwerken.

Lees meer

Steeds meer zakelijke MAIN klanten vragen naar een eFactuur in plaats van een papieren of digitale (pdf) factuur. Een eFactuur kan, na automatische goedkeuring, direct ingelezen worden in de administratie van de ontvanger. Handmatig invoeren behoort daarmee tot het verleden, en dat bespaart tijd en eventuele fouten. Elektronisch factureren draagt ook nog eens bij aan het verduurzamen van uw administratie. Een flinke efficiëntieverbetering dus én goed voor het milieu.

Waarom overstappen op eFactuur?

Indien u facturen ontvangt van MAIN Energie, maar ook van netbeheerders of meetbedrijven, hoeft u met deze standaard slechts één factuurformaat te hanteren. Dit levert u voordeel op omdat er uniformiteit wordt gecreëerd in uw administratie en de overstap naar MAIN Energie nog gemakkelijker is. Bekijk hier of uw huidige boekhoud software geschikt is voor het verwerken van eFacturen. 

Main energie s afbeelding e facturen 04

Voordelen van één standaard

E-Facturen bieden een aantal voordelen voor zowel de verzender als voor u als ontvanger. Naarmate het aantal uit te wisselen facturen toeneemt, neemt ook het voordeel van het gebruik van deze standaard toe. Er zijn veel bedrijven die nu de papieren nota’s of de pdf-nota’s door een IT-dienstverlener laten bewerken om er bestanden van te maken die ingelezen kunnen worden. Als uw financiële systeem de UBL-standaard kan verwerken is deze bewerkingsslag dus niet meer nodig. Door gebruik te maken van de eFactuur kunt u dus veel besparen.

Heeft u interesse?

Neem voor meer informatie contact op met uw persoonlijke accountmanager.

Veelgestelde vragen

 • Matcht de eFactuur ook met de meetdata in mijnMAIN?

  Ja, de facturen en mijnMAIN krijgen de data uit uw meterkast. Deze data komt dus overeen.

 • Kan ik de factuur gegevens controleren met de gegevens in mijnMAIN?

  De oorspronkelijke data van mijnMAIN komen uit uw meterkast en dat zijn dus dezelfde data.

 • Wat te doen als het niet werkt of als u meer vragen heeft?

  Neem contact op met uw persoonlijke accountmanager.

 • Krijg ik de eerste keer nog een papieren factuur ter controle?

  Dat is afhankelijk van de boekhoud software waarmee u werkt. Er zijn softwareleveranciers die in staat zijn om de factuur in PDF aan te bieden, zodat u deze zelf kan printen. MAIN Energie biedt u de eerste keer de mogelijkheid om de factuur in PDF of Excel format mee te sturen ter controle.

 • Hoe werkt de installatie?

  Per mail ontvangt u een bestand met de extensie .xml. Deze extensie werkt hetzelfde als bijvoorbeeld Excel, het wordt automatisch geopend door het boekhoudprogramma en meteen ingelezen op de juiste plek in uw softwareprogramma gezet.