Menu Direct contact

Elektriciteit

Als klant van MAIN Energie ontvangt u standaard groene elektriciteit, zonder meerkosten. MAIN Energie vindt transparantie erg belangrijk. Wij informeren u daarom graag over de oorsprong van onze groene elektriciteit.

Op de Europese energiemarkt worden certificaten verhandeld die de oorsprong van de opgewekte elektriciteit garanderen. MAIN Energie koopt, voor een groot deel van de geleverde elektriciteit, Franse en Scandinavische waterkrachtcertificaten in. Het overige deel van de elektriciteit die MAIN Energie levert, wordt opgewekt met behulp van Nederlandse biomassacentrales en wind vanuit Nederlandse windmolens.

Op deze manier maakt MAIN Energie uw elektriciteit duurzaam. Als klant bij MAIN Energie kost u dit niets extra.

Graag bieden wij u als klant ook de mogelijkheid om te kiezen welke bron van oorsprong u wenst.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden hierin te bespreken.

Gas

Bij het verbruiken van gas komt C02 vrij. MAIN Energie biedt u als klant de mogelijkheid om uw CO2-uitstoot te compenseren. Hiervoor koopt MAIN Energie certificaten in van diverse projecten die door de Verenigde Naties zijn goedgekeurd.

CO2-neutraal energieproject Gujarat, India
Door dit project draagt u bij aan een, op CO2-neutrale wijze, groeiende vraag naar energie in India. Windmolens wekken CO2-neutrale energie op.

Minister Stein 4, Duitsland
In dit project gebruiken we het koolgas van de verlaten ‘Minister Stein’ mijn om elektriciteit te genereren. Tegelijkertijd worden de negatieve gevolgen op het milieu van de verlaten mijn ingeperkt.

Stroometiket

20160108stroometiket 2017 groot groen