"Wij zijn al sinds 2003 de energiepartner van zakelijk Nederland."
Kees-Jan Bus (Algemeen Directeur) en Rob Mossel (Commercieel Directeur)

Historie van MAIN Energie

Na de liberalisering van de zakelijke energiemarkt in 1999 en voor de liberalisering van de gehele markt per 1 juli 2004 ontstond het idee om MAIN Energie op te richten. De dienstverlening begon met Management & Inkoop van Energie. Hierin vond de naam MA(nagement) IN(koop) Energie zijn oorsprong. De dienstverlening bestond uit facturatieverlegging, inkoop van energie en energiemanagement.

Timeline

2003
2003

Het begin van MAIN Energie

Het begin van MAIN Energie Na de liberalisering van de zakelijke energiemarkt in 1999 en voor de liberalisering van de gehele markt per 1 juli 2004 ontstond het idee om MAIN Energie op te richten. De dienstverlening begon met Management & Inkoop van Energie. Hierin vond de naam MA(nagement)IN(koop) Energie zijn oorsprong. De dienstverlening bestond uit facturatieverlegging, inkoop van energie en energiemanagement.
2005
2005

Leveringsvergunning

Leveringsvergunning elektriciteit en gas MAIN Energie voldoet aan de eisen om energieleverancier te worden en vraagt een leveringsvergunning voor de levering van elektriciteit en gas aan. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) verleent MAIN Energie deze vergunningen.
2007
2007

Overname Caplare Energy

MAIN Energie neemt Caplare Energy over Hierdoor groeit het aantal klanten binnen zowel de zakelijke- als de consumentenmarkt. MAIN Energie laat van zich horen op landelijke televisie. De Slogan ‘Dat MAIN je niet!’ is een groot succes. Dit wordt zelfs als jingle gebruikt door DJ Ruud de Wild op Radio 538.
2009
2009

Energie Management Systeem

Energie Management Systeem Het IT team van MAIN Energie ontwikkelt het Energie Management Systeem (EMS). Hierdoor kunnen onder andere facturatiewensen van klanten individueel aangepast worden.
2010
2010

Een eigen salesteam

MAIN Energie richt eigen salesteam op Volledige focus op de zakelijke markt met de start van een eigen salesteam dat zich richt op het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) segment.
2015
2015

Klaar voor de groeifase

MAIN Energie klaar voor groeifase Door de overname van de belangen van oprichter Jeffrey Voorsluijs verwerft Parcom Capital een aandeel in de snelst groeiende leverancier van energie in de Nederlandse zakelijke markt. MAIN Energie is klaar voor haar volgende groeifase, waarbij we focussen op het ontzorgen van onze klanten door middel van een breed aanbod aan energiemanagementservices. Hiervoor is de afdeling Business Development opgezet.
2017
2017

Audax treedt toe tot de Nederlandse markt

Audax treedt toe tot de Nederlandse markt Parcom Capital verkoopt haar belang in MAIN Energie aan het Spaanse Audax Energia. De Spaanse energieleverancier betreedt daarmee de Nederlandse markt. Audax was al actief in Duitsland, Polen, Italië en Portugal. Evenals bij de overname door Parcom Capital blijft het management ongewijzigd en gaat MAIN Energie door met de strategie zoals ingezet ten tijde van Parcom.
2019
2019

Van energieleverancier naar energiepartner

Van energieleverancier naar energiepartner Nederland en de energiemarkt zijn, mede door de energietransitie, volop in beweging. Innovatie speelt een grote rol in de transitie naar een duurzame energiesector. De afgelopen jaren heeft MAIN Energie een aantal innovatieve diensten ontwikkeld die onze klanten inzicht en grip geven in hun energiekosten. Waardoor wij ons hebben ontwikkeld van een doorsnee energieleverancier denkend in kuub gas en kilowattuur naar kennispartner voor zakelijk Nederland.
Menu