Menu Contact

“Het sterkste punt van MAIN is meedenken met mij als klant”

Jan Bloemerts is melkveehouder met 120 koeien in het Drentse Dwingeloo. Naast zijn werk is hij gemeenteraadslid en vervult diverse bestuursfuncties. Onder andere als ledenraadslid van zijn zuivelcoöperatie.

Ik ben een paar jaar geleden overgestapt naar MAIN Energie toen mijn huidige accountmanager acquisitie aan het doen was en ‘koud’ bij ons aanbelde. Omdat het er bij mijn vorige leverancier erg onpersoonlijk aan toe ging heb ik de tijd genomen om naar zijn verhaal te luisteren. Als hedendaagse boer ben ik behoorlijk gefocust op data rondom voer, de koeien en mijn bedrijf in het algemeen. Maar wanneer het om de meer afstandelijke cijfers zoals stroom en gas, heeft dat niet echt mijn interesse. Daarin wil ik ontzorgd worden.

Basistemplate fotostrook jan bloemerts

Bij MAIN houdt mijn accountmanager mij tussentijds op de hoogte van de stand van zaken en hij neemt proactief contact met mij op als mijn contract afloopt. Dat meedenken met mij als klant is een sterk punt. Daarnaast heb ik een scherpe prijs. En niet alleen op het moment dat ik aangeef te willen overstappen.

Wat ik echter nog meer op prijs stel is dat mijn accountmanager echt de taal spreekt van onze beroepsgroep. Hij weet wat er speelt. Vergeet niet dat de marktomstandigheden de afgelopen jaren totaal zijn veranderd. Vroeger wist je als boer in het voorjaar bijna wat je met de kerst op je bankrekening had staan. Nu produceren we veel meer voor de grillige vrije markt. Financieel gezien is het een stuk onzekerder geworden. Daarnaast hebben we hier in Dwingeloo een Natura 2000 natuurgebied in de achtertuin. Daardoor hebben wij boeren met nog meer milieuwetgeving te maken. Tja, dat maakt agrarisch ondernemen er niet gemakkelijker op. Die wetgeving staat namelijk zover van de praktijk. Het is prettig als je accountmanager daarover kan meepraten. Dat schept een band.

Wat ik echter nog meer op prijs stel is dat mijn accountmanager echt de taal spreekt van onze beroepsgroep.

Verduurzamen en besparen gaat zeker niet aan ons boeren voorbij. Onze zuivelfabriek heeft een kwaliteitssysteem met daarin een bonus/malus regeling, en energieverbruik en -besparing is daar een onderdeel van. In dat kader heb ik een aantal besparende investeringen gedaan. Onder andere winnen we warmte terug uit de melk. Niet echt sexy en zichtbaar voor de buitenwereld zoals zonnepanelen. Overigens overwegen we om zonnepanelen te leggen op de nieuwe schuur die we gaan bouwen. Dat is dus iets waarover ik dan contact opneem met mijn eigen accountmanager.

Jan bloemens veehouder drenthe 1500x1000px rgb 38

Binnen mijn bedrijf kan ik zeker een besparingsslag maken als ik real-time inzicht krijg in mijn energieverbruik. Tenslotte heb ik een paar echte energievreters zoals de melkrobots, grote stalventilatoren, de koeborstels die het hele jaar doordraaien, de koeling van de melktank, en de drinkwaterverwarming in de winter. Ik ben heel benieuwd waar mijn pieken liggen. Ik ben dus heel benieuwd naar de MAINpoort app waar dat straks mee kan. Hopelijk is die net zo no-nonsense in het gebruik als MAIN Energie dat is. Concluderend durf ik met een gerust hart te stellen dat ik met plezier één van MAIN ben.