Menu Contact

"Het beste paard van stal"

Oud FRNS-bestuurslid Ron van Eerden is onlangs klant geworden bij MAIN Energie. Ooit begon hij zijn manege met één pony en vier palen met een touw eromheen. Intussen runt deze gedreven ondernemer zijn Hippisch Centrum de Delft in Assendelft als een winstgevend bedrijf met 600 lesklanten, vier rijbanen en 180 paarden op stal.

Lees meer

Vanaf het moment dat ik op mijn negentiende mijn eerste rijlessen gaf heb ik mij tot doel gesteld dat ik een succesvol hippisch ondernemer wil worden. Dat was inderdaad in de tijd dat ik nog maar een pony had. Man, wat was ik blij met 600 gulden winst in mijn eerste jaar. Intussen is het gelukkig een veelvoud daarvan. Mijn missie is dus geslaagd.

Echter, financieel gezond ondernemen in onze branche blijft voor sommige collega’s een hele uitdaging. Naar mijn mening heeft dat te maken met feit dat wij doorgaans van onze hobby ons werk hebben gemaakt. Helaas kun je met alleen je liefde voor het paard geen geld verdienen. Je moet een manege runnen als elke andere onderneming. Dat is een denkomslag waar ik mij al die jaren als FNRS-bestuurder hard voor heb gemaakt.

Basistemplate fotostrook de delft

Mijn eigen bedrijf heeft vier pijlers: de paardrijlessen, de pensionpaarden, de horeca en paardenhandel. Daarvan is het lesgeven veruit de meest lucratieve pijler. Dus dat moet je heel goed regelen. Als je lesklanten namelijk met plezier naar je manege komen om te lessen worden ze doorgaans verliefd op een paard dat ze van je willen kopen. Hun eigen paard staat dan betaald op ‘pension’ in de manege. Daardoor komt iemand meer naar de manege en dat is weer goed voor de horeca. Groeien doe je dus door zoveel mogelijk mensen les te geven. Maar daarvoor moet je wel de juiste voorwaarden creëren. Vandaar dat ik al snel vier rijbanen had.

Een ander punt van aandacht is het toekomstperspectief van jonge ondernemers in onze branche. Deze dagen is het buitengewoon lastig om nog een manege te beginnen. Bij de bank gaan meteen alle loketten dicht als je het woord paard ter sprake brengt. Met geleend geld een bestaand bedrijf overnemen gebeurt zelden. Ikzelf kan en ga het de komende jaren wel rustiger aandoen. Mijn kinderen willen het bedrijf niet overnemen dus ik denk erover om een jong iemand de kans te geven mijn bedrijf -deels- te pachten. De inkomsten zijn daarvoor voldoende. Dan blijf ik aan de zijlijn actief en ga dingen doen die ik leuk vind, zoals de handel met paarden.

Bij MAIN herken ik dezelfde gedrevenheid

Natuurlijk had ik van MAIN gehoord vanwege de samenwerking met FNRS. Waardoor je gebruik kunt maken van een aantrekkelijk collectiviteitsvoordeel. Mijn persoonlijke accountmanager William van der Leeden kwam hier enige tijd geleden op een ochtend op de bonnefooi binnenlopen. Zijn timing was verre van toevallig bleek later. Hij kent onze branche goed en weet dat als je ’s middags langskomt we nergens tijd voor hebben. Dan zijn we druk met lesgeven.

Tijdens het eerste gesprek met William kwam ik erachter dat hij net zo gedreven bezig is met het geven van energieadvies als ikzelf met mijn hippische bedrijf. Met zo iemand heb ik dan meteen een klik. Nadat ik hem ons energieverbruik had laten zien deed hij mij ter plekke een aantrekkelijk voorstel waar ik niet lang over na hoefde te denken. Het grote voordeel van MAIN vind ik dat je een ´gezicht´ hebt waar je je energiezaken mee regelt. Persoonlijk contact gaat voor mij boven alles. Daarom geef ik ook nog steeds 20 uur les per week. Op die manier houd ik nauw contact met mijn klanten. Net zoals MAIN dat voortdurend doet. MAIN is voor mij het beste paard van stal!