Nederlandse Wind Milieukeur

Elektriciteit door Nederlandse Wind Milieukeur

Steeds meer ondernemers kiezen voor een duurzame energiestrategie. Met het oog daarop is het een logische stap dat u dan kiest voor groene stroom die duurzaam wordt opgewekt. Nog beter is het wanneer deze elektriciteit ook daadwerkelijk in Nederland wordt opgewekt! Daarom kunt u bij MAIN Energie nu ook kiezen voor Milieukeur gecertificeerde groene stroom.

Wat is Nederlandse Wind Milieukeur?

Wanneer u voor Nederlandse Wind Milieukeur kiest, ontvangt u groene elektriciteit die is voorzien van het Milieukeur certificaat. Dit  garandeert dat de afgenomen elektriciteit daadwerkelijk op het elektriciteitsnet is gezet én van Nederlandse oorsprong is. Uw onderneming gebruikt dan elektriciteit die daadwerkelijk in Nederland is opgewekt middels windmolens.

Nederlandse Wind Milieukeur

Onafhankelijke certificering

Alle Milieukeur certificeringschema’s worden opgesteld en beheerd door SMK (Stichting Milieukeur). De controle en certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke certificeringsinstellingen (CI’s). In het geval van MAIN Energie is de toetsing van het schema uitgevoerd door QS B.V. SMK stelt strenge eisen aan de manier waarop de energie uit duurzame bronnen is verworven en wordt geadministreerd. Alleen energieleveranciers die specifiek kiezen voor elektriciteit die is gewonnen uit natuurlijke bronnen die in onuitputtelijke hoeveelheden beschikbaar zijn, zoals zon, wind, water en bio-energie in Nederland, kunnen in aanmerking komen voor het certificaat. Middels dit certificaat kunt u invulling geven aan de vereiste andere certificeringschema’s, zoals bijvoorbeeld de CO2 Prestatieladder.

Nederlandse wind Milieukeur voor uw onderneming?

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met uw accountmanager.

Maak een afspraak

    * = verplicht veld

    Menu