Profiteer van de SDE++ en help Nederland op weg naar een beter klimaat!

Staat 5 oktober bij u ook dikgedrukt in de agenda? Zo niet, dan is dit een mooie opfrisser. Op 5 oktober start namelijk een nieuwe aanvraagronde van de SDE++. Wellicht heeft u al eens hierover gelezen. Tijdens Prinsjesdag kwam de SDE++ in het nieuws aangezien er budget is vrijgemaakt door de overheid. Net zoals vorig jaar is er opnieuw 5 miljard euro te verdelen. Dit bedrag kan zelfs nog oplopen tot 11 miljard. Wees er dus snel bij en profiteer ervan! Zo kunt u op een betaalbare manier uw onderneming verduurzamen en Nederland op weg helpen naar een beter klimaat!

Wat is de SDE++?

SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Dit is een initiatief van de overheid om te helpen verduurzamen. De subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-)profitinstellingen in sectoren als de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en gebouwde omgeving. Zakelijk Nederland kan hiervan dus gebruikmaken. Zo krijgen MKB ondernemers mogelijkheden om te investeren in milieuvriendelijke technieken en kan dit ook een belastingvoordeel opleveren.  Zo kan subsidie worden aangevraagd voor het opwekken van duurzame energie en CO2 reducerende installaties. Het ontvangen van een subsidie voor zonnepanelen, zonnecollectoren of warmtepompen zijn hier voorbeelden van. Door middel van dit initiatief hoopt de overheid bij te dragen aan de energietransitie en het behalen van diverse duurzaamheidsdoelstellingen zoals de verlagen van broeikasgassen in Nederland. Dit jaar is de SDE++ open van 5 oktober tot en met 11 november.

Hoe kom ik in aanmerking voor SDE++?

Het aanvragen van de SDE++ kan via een officiële aanvraagronde. Zoals reeds beschreven kan dit tussen 5 oktober en 11 november. In feite komt het neer op “wie het eerst komt, het eerst maalt” want de subsidie wordt toegekend op basis van volgorde. Wees er dus snel bij want het zou zonde zijn als uw onderneming hier geen gebruik van maakt. Dankzij de SDE++ kunt u bijdragen aan een beter klimaat en kan dat ook nog op een financieel interessante manier aangezien het uw energierekening niet extra belast. Er is door de overheid een flink bedrag vrijgemaakt voor deze subsidie omdat dit positief kan bijdragen aan één van de belangrijkste onderwerpen op de agenda van het kabinet.

Wat kan MAIN Energie betekenen voor u?

Als dé energiepartner van zakelijk Nederland begeleiden wij onze klanten in de energietransitie. Zo bieden wij diverse innovaties op het gebied van energiebesparing zoals Energiemanagement en helpen wij onze klanten hun pand te verduurzamen middels een energiescan. Door de te nemen maatregelen voldoet u aan de geldende energiewetgeving en kunt u besparen op uw energiekosten. Dankzij onze ervaring hierin kunnen wij ook zakelijk Nederland helpen met verduurzaming. De SDE++ regeling is één van de vele zaken waar wij u mee kunnen helpen. Neem contact op met uw energiespecialist en wij kijken samen met u welke mogelijkheden er zijn voor uw onderneming.

MAIN Energie kan u helpen met al uw duurzaamheidsvraagstukken. Laat uw gegevens achter en wij helpen u graag verder.

    * = verplicht veld

    Menu