"U krijgt van ons een marktconforme vergoeding bij terugleveren."

Energie terugleveren

MAIN Energie stimuleert de opwekking van groene stroom. Door onze klanten hierin bij te staan met raad en daad. De meeste bedrijven in het MKB beschikken over een kleinverbruik aansluiting. Daarbij wordt de teruggeleverde stroom gesaldeerd. Dit houdt in dat u dezelfde prijs krijgt voor de teruggeleverde stroom als dat u betaalt voor de afgenomen stroom, inclusief energie belasting. Voor meer informatie betreffende teruglevering van eigen opwek verwijzen wij u naar de rubriek Terugleveren. Of stel uw vraag telefonisch of via het contactformulier.

De overheid maakt een onderscheid tussen kleinverbruik aansluitingen en grootverbruik aansluitingen als het gaat om mogelijke vergoedingen voor eigen opwek van duurzame energie. Hieronder vallen bijvoorbeeld zonnepanelen en windmolens.

Kleinverbruik

Aansluitingen met een maximale doorlaatwaarde van 3 * 80 Ampère zijn kleinverbruik aansluitingen. Indien u zelf energie opwekt door zonnepanelen of andere duurzame manieren van eigen opwekking, dan biedt MAIN Energie u de mogelijkheid van salderen. Dit houdt in dat u dezelfde tarieven ontvangt voor de teruggeleverde stroom als dat u betaalt voor de afgenomen stroom, inclusief energie belasting. Er zijn twee mogelijkheden qua afrekening:

1. Salderen – Tot het maximum van het afgenomen volume elektriciteit ontvangt u hetzelfde tarief voor de teruglevering als dat u betaalt voor de afgenomen elektriciteit, inclusief energie belasting. Er is geen maximum volume voor salderen dan alleen het afnamevolume.

2. Terugleververgoeding – Indien u meer elektriciteit teruglevert dan dat u afneemt, dan wordt er voor dat extra volume een ander tarief gehanteerd.

Voor 2023 gelden de volgende terugleververgoedingen per kWh voor kleinverbruik

 Normaal Dal Enkel
Looptijd t/m 30-06-2023 € 0,1227 € 0,1042 € 0,1190

 

Over het teruggeleverde volume wordt geen energie belasting en 21% btw berekend.

Voor een persoonlijk advies betreffende uw situatie en de mogelijkheden van terugleveren en salderen en bijkomende zaken kunt u een afspraak maken met uw persoonlijk accountmanager bij MAIN Energie.

Voor een actueel overzicht van de beschikbare subsidies voor eigen opwek van duurzame energie verwijzen wij u naar de website van rvo

Verrekening bij dubbel telwerk

Wanneer u een dubbel telwerk heeft wordt het totaal van de teruggeleverde kWh ‘s eerst verrekend met het verbruik op telwerk hoog. Het resterende gedeelte wordt verrekend met het verbruik op telwerk laag. Mocht u geen verbruik hebben op telwerk hoog, maar wel teruggeleverde kWh ‘s op telwerk hoog, dan worden deze verrekend met het verbruik op telwerk laag.

De energiewet en saldering

 • De energie moet geregistreerd worden met een elektriciteitsmeter met terugleverregistratie.
 • De teruglevering moet worden aangemeld bij www.energieleveren.nl.
 • Er kan niet meer gesaldeerd worden dan dat er verbruikt is; wat meer wordt opgewekt wordt vergoed tegen de hiervoor genoemde vergoeding.

Uw voordelen bij MAIN Energie

Onze doelstelling is het bijdragen aan een duurzame samenleving. MAIN Energie levert daarom duurzame energie aan haar klanten. Daarnaast ondersteunen wij onze opwekkers met goede voorlichting en een hoge terugleververgoeding. En geven wij u, als opwekker van energie, scherpe tarieven.

 • MAIN Energie helpt u bij uw aanmelding bij de netbeheerder.
 • MAIN Energie registreert de teruggeleverde energie apart en hierdoor heeft u altijd een overzicht van de teruggeleverde kWh ‘s.
 • MAIN Energie controleert voor u of de netbeheerder de teruggeleverde stroom daadwerkelijk heeft afgetrokken van de stroom die is verbruikt.
 • MAIN Energie heeft gunstige terugleververgoedingen.

Grootverbruik

Aansluitingen met een doorlaatwaarde van meer dan 3*80 Ampère zijn grootverbruik aansluitingen. Ook voor grootverbruikers bent u bij MAIN Energie aan het juiste adres. Met goede adviezen van uw persoonlijke accountmanager haalt u het beste rendement uit uw duurzame investeringen.

De overheid biedt mogelijkheden van subsidies zoals de SDE+. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van rvo

Meer weten over energie terugleveren?

  * = verplicht veld

  Menu