Menu Contact

“Energie voor thuis”

De energiekosten hebben een fors aandeel in de maandelijkse vaste lasten van een huishouden. Daarom wilt u het liefst thuis energie geleverd krijgen die voordelig is en mogelijk ook groen. Wij begrijpen dat. Daarom bieden wij Energie Thuis: voordelige en duurzame energie voor thuis.

Lees meer

Waarom MAIN Energie?

Basistemplate usp's iconen thuis scherpe tarieven

Scherpe tarieven

Bij MAIN Energie betaalt u niet teveel voor uw elektriciteit of gas. Door onze inkoopstrategie kunnen wij u altijd scherpe tarieven aanbieden.

Basistemplate usp's iconen vastgoed duurzame energie

Duurzame energie

Wij leveren 100% groene elektriciteit zonder meerkosten en CO2-gecompenseerd gas tegen een kleine meerprijs

Basistemplate usp's iconen thuis transparant aanbod

Transparant aanbod

Wij zijn een energieleverancier die met u meedenkt en u voor het einde van uw contract een nieuw voorstel doet.

Basistemplate banner foto's thuis

Onze energie

Wij bieden u de mogelijkheid uw energie samen te stellen uit onze diverse contractvormen en energiebronnen.

Aanbod ontvangen?

Wilt u graag extra informatie over MAIN Energie thuis aanbod (op maat)? Onze medewerkers van het Accountteam staan voor u klaar. Bel 088 - 08 09 100 of stuur een e-mail naar klantteam@mainenergie.nl.

Indien u een contract voor de levering van elektriciteit en/of gas wilt met MAIN Energie zullen wij afhankelijk van uw financiële situatie financiële zekerheden vragen zoals het storten van een borgsom. Deze borgsom zal niet hoger zijn dan het bedrag dat u naar het oordeel van MAIN Energie vermoedelijk gemiddeld voor levering over een periode van zes maanden zal moeten betalen. Een waarborgsom wordt zo spoedig mogelijk terugbetaald nadat de noodzaak tot zekerheidsstelling niet meer aanwezig is en in ieder geval uiterlijk zes weken na de eindnota bij beëindiging van de overeenkomst, onder aftrek van het bedrag dat eventueel nog betaald moet worden.

Indien u ons vraagt om een aanbod, zullen wij u een aantal vragen stellen om u een goed aanbod te kunnen doen. De informatie die wij nodig hebben voor het doen van een persoonlijk aanbod betreft onder meer uw laatst bekende jaarverbruik. Deze vindt u op uw laatste jaarnota of op uw persoonlijke webpagina van uw huidige energieleverancier. Wanneer wij ons aanbod kunnen baseren op uw laatst bekende jaarverbruik geeft ons aanbod u de beste inschatting van de te verwachten kosten. Omdat een aantal onderdelen van uw energienota regio afhankelijk zijn hebben we ook uw postcode nodig om deze inschatting zo goed mogelijk te maken. Tot slot is het handig als u aangeeft of u voor een enkel tarief of een normaal- en daltarief kiest.

Mocht u uw laatst bekende jaarverbruik niet beschikbaar hebben dan kunnen wij u toch helpen. Wanneer u ons toestemming verleent, vragen wij deze informatie voor u op uit het centrale register waarin dit is opgeslagen. Heeft u liever niet dat wij uw gegevens voor het doen van een aanbod gebruiken, dan kunnen wij u een aanbod doen op basis van een door ons standaard gebruikt gemiddelde. Helaas zeggen de berekende kosten dan minder over de te verwachten kosten voor uw situatie. Goed om te weten: Het in ons aanbod toegepaste verbruik wordt altijd vermeld.

Modelcontract

Per 1 juli 2012 biedt MAIN Energie het Modelcontract voor stroom en gas aan. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) - voorheen de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) - heeft dit contract vastgesteld en goedgekeurd. Door het Modelcontract kunnen consumenten de modelcontracten van verschillende energieleveranciers gemakkelijk met elkaar vergelijken.

 • 100% groene elektriciteit
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Opzeggen zonder boete

Variabele energieprijzen
Het MAIN Energie Modelcontract is een energiecontract met variabele prijzen. Wij passen uw tarief eenmaal per half jaar aan de marktprijs aan.      

Vrijblijvend opzeggen
Het MAIN Energie Modelcontract sluit u af voor onbepaalde tijd. U zit dus niet vast aan een looptijd. Wilt u het contract opzeggen? Dat kan met een opzegtermijn van dertig dagen zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Tarieven Modelcontract
Hier vindt u de tarieven van het Modelcontract.

Voorbeeld Modelcontract
U kunt hier een voorbeeld-Modelcontract van MAIN Energie downloaden.

Tarieven

Klik hier voor de tarieven van MAIN Energie voor thuis voor elektriciteit en gas. De tarieven zijn beschikbaar voor zowel kortlopende als langdurig lopende contracten.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn wijzigingen doorgeven?

  U kunt al uw wijzigingen doorgeven via mijnMAIN.

 • Hoe kan ik een aanbieding krijgen van MAIN Energie?

  U kunt contact met ons op te nemen via 088 - 08 09 100 of een e-mail sturen naar helpdesk@mainenergie.nl.

 • Wat doet MAIN Energie op het gebied van teruglevering van elektriciteit, bijvoorbeeld via zonnepanelen?

  MAIN Energie stimuleert de opwekking van groene stroom door haar klanten een marktconforme vergoeding aan te bieden. De meeste huishoudens beschikken over een kleinverbruik aansluiting en daarbij wordt de teruggeleverde stroom onbeperkt gesaldeerd. Dit houdt in dat u dezelfde prijs krijgt voor de teruggeleverde stroom als u betaalt voor de afgenomen stroom, inclusief energiebelasting. Bij een dubbele meter wordt de teruggeleverde stroom tegen normaal tarieven gesaldeerd. Voor meer informatie betreffende teruglevering van eigen opwek verwijzen wij u naar de rubriek teruglevering. Of stel uw vraag telefonisch via 088 - 08 09 100 of per e-mail: helpdesk@mainenergie.nl.

 • Hoe is de jaarnota opgebouwd?

  MAIN Energie hecht waarde aan transparantie en duidelijkheid. Vanuit dat oogpunt hebben wij recentelijk onze jaarnota voor zakelijke klanten en consumenten uitgebreid met extra informatie. Om nog meer duidelijkheid te verschaffen hebben wij onderstaande video gemaakt waarin de verschillende componenten van onze jaarnota worden toegelicht. 

  Heeft u na het zien van onderstaande video nog vragen? Neemt u dan contact met ons op.

  Klik hier om de video te bekijken